• Futsal kausi käyntiin tappiolla ja voitolla

  by  • November 17, 2012 • Futsal, Otteluraportit

  Kaksi voittoa jäi Realisoitumatta

  Reippaalla oli lauantaina futsal-kauden kaksi ensimmäistä peliä. Vastustajina olivat Real Oulu ja Kajaanin Haka. Paikalle saatiin 11 pelaajaa, joten kaikki ennusmerkit olivat kohdallaan otteluita varten.

  OuRe-Real 1-3 (0-2)
  12:45 0-1 Olli Särkelä (Juha Löppönen)
  14:00 0-2 Anssi Rytky (Antti Leinonen)
  30:25 0-3 Rytky (Löppönen)
  32:35 1-3 Asko Hyttinen (Tuukka Järvenpää)

  Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Real. Peli alkoi Reippaan pitäessä enemmän palloa Realin keskittyessä tarkkaan puolustamiseen ja nopeisiin vastaiskuihin. Lievästä hallinnasta huolimatta Reipas ei päässyt kunnon maalipaikkoihin ja vähäiset vedot viuhuivat joko suoraan maalivahtia kohti tai ohi maalin. Ottelun ensimmäisen maalin teki Real ajassa 12:45, kun Juha Löppönen pääsi nopeaa vastahyökkäyksen jälkeen syöttämään pallon maalin eteen ja Olli Särkelällä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin, 0-1. Minuutti tästä ja Real teki toisen maalin. Tälläkin kertaa maali tuli, kun Reipas menetti pallon keskialueella ja Antti Leinonen pääsi antamaan syötön takatolpalle, josta Anssi Rytky sijoitti pallon maaliin, 0-2. Näissä lukemissa mentiinkin tauolle.

  Tauon aikana tehtiin pieniä muutoksia pelipaikkoihin, mutta pelin henki säilyi samana kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ajassa 30:25 Real meni jo kolmen maalin johtoon, kun Rytky pääsi yllättämään maalivahdin puolustajan jalkojen vierestä lähteneellä kärkipotkulla. Reipas kuitenkin onnistui kaventamaan ajassa 32:35, kun Asko Hyttinen potkaisi pallon etuyläkulmaan Tuukka Järvenpään antamasta kulmapotkusta. Tämän jälkeen peli oli täysin Reippaan hallinnassa Realin keskittyessä varjelemaan maaliaan kaikin keinoin, jonka seurauksena saatiinkin pari torikokousta aikaiseksi. Realilta yksi pelaaja lopulta sai kaksi keltaista taktisista rikkomuksista ja Reipas pääsi pelaamaan 2 minuuttia ylivoimalla, muttei onnistunut kirissään. Lopputuloksena oli Realin 3-1 voitto. Peli kääntyi lopulta Realille Reippaan tehottomuuden takia.

  KajHa – OuRe 1-3 (1-0)
  5:27 1-0 Joonas Tikkanen
  27:17 1-1 Miikka Itkonen (Hyttinen)
  38:27 1-2 Tuomas Timonen (Järvenpää)
  38:58 1-3 Simo Myllymäki

  Toisessa pelissä oli vastassa siis Kajaanin Haka. Haka pyrki pitämään palloa hallussa ja olikin painostavana osapuolena alussa. Reippaan saadessa hieman otetta pelistä Reippaan maalivahdille sattui musta hetki. Aluksi maalivahti Jussi Hiltunen epäonnistui pallon kiinniottamisessa ja lyhyen pallottelun jälkeen Hakan Joonas Tikkanen pamautti pallon keskelle maalia. Hetkeä myöhemmin Hiltunen epäonnistui peliin avaamisessa ja pallo päätyi hakalaiselle maalin ollessa tyhjä. Reippaan onneksi hakalaisen sijoitus osui vain tolppaan. Loppupuoliaika olikin sitten tasaista pelailua.

  Toinen puoliaika alkoi myös tasaisella väännöllä. Ajassa 27:15 Asko Hyttinen antoi vapauttavan syötön Miikka Itkoselle. Itkonen pääsi vastakkain Hakan maalivahdin ja ujutti pallon maaliin, 1-1. Tämän jälkeen kummallakin joukkueella oli omat paikkansa mennä johtoon, mutta vasta ajassa 38:25 Tuomas Timonen murtautui oikealta laidalta läpi ja sijoitti pallon maaliin, 2-1. Esityön tähän maalin teki Tuukka Järvenpää. Haka lähti tämän jälkeen hakemaan tasoitusta riskillä, mutta se ei tällä kertaa kannattanut, kiitos Reipas-debytantti Simo Myllymäen. Simo hankki Reippaalle puolessa minuutissa kaksi vapaapotkua, jotka ratkaisivat pelin lopullisesti Reippaalle. Simo nimittäin sijoitti pallon maalin taka-alakulmaan toisesta hankkimastaan vapaapotkusta. Voitto irtosi Reippaalle 3-1.

  Vihreiden lasien läpi katsoessa Reippaan olisi pitänyt tehdä voittoon tarvittavat maalit Realia vastaan, mutta tuolloin vedot eivät suuntautuneet maalia kohden ja maalivahtia emme päässeet kunnolla koettelemaan. Kajaania vastaan olimme ehkä enemmän vastaanottava osapuoli ja paremmalla viimeistelyllä KajHa olisi hyvinkin voinut voittaa. Mistä lie johtuu, mutta Reippaan pelaaminen parantui päivän edetessä. Edellisen kauden suurin ongelma eli pelaajien määrä oli ainakin tällä kertaa saatu korjattua. Lisäksi Reippaan vedot suuntautuivat tällä kertaa sitä useammin maalia kohden, mitä enemmän peliä oli pelattu. Puolustuksessakaan ei tapahtunut pahoja nukahduksia, joka on valitettavasti ollut Reippaan tavaramerkki viime vuosina. Tuomaritoiminta oli päivän peleissä hyvällä tasolla, vaikka Reippaan pelaajille olisi voinut antaa varoituksen tai kaksi enemmän.

  Raportin rakensi Jusa