• Pudasjärvi osoittautui liian vaikeaksi paikaksi

  by  • July 3, 2017 • Divari, Otteluraportit

  FC Kurenpojat – Oulun Reipas 1 – 0 (0 – 0)

  Tilanne	Aika	Tekijä
  1 - 0	57’	Juuso Illikainen

  Oulun Reipas matkasi keskiviikkona 28. kesäkuuta Pudasjärvelle FC Kurenpoikien ja itikoiden vieraaksi hieman yllättäen mäkäräisten ollessa vähissä. Kurenpojat ovat aina olleet vaikea vastus Reippaalle ja vaikea iltapuhde oli tiedossa tälläkin kertaa. Tällä kertaa edes tuomareita ei voinut syyttää kotiinpäin vetämisestä, kun tuomarikolmikkokin matkasi paikalle Oulusta.

  Peli alkoi Reippaan lievällä hallinnalla. Ensimmäisen vedon maalia kohti sai aikaiseksi Markus, mutta potkusta puuttui tulisuus ja maalivahdilla oli helppo työ poimia pallo hyppysiinsä. Kurenpojat puolestaan iskivät vastaan nopeilla hyökkäyksillä. Kurenpoikien paras paikka ensimmäisellä puoliajalla oli, kun Kurenpoikien hyökkääjä pääsi puolittaiseen läpiajoon oikealta laidalta, mutta nostoyritys rangaistusalueen rajalta pysähtyi maalissa pelanneen Mikon isoon käteen. Lisäksi Kurenpojat saivat pahan näköisiä myllytyksiä aikaiseksi, mutta tällä kertaa pallot eivät pomppineet maaliin asti. Reippaan parhaat paikat avautuivat kulmapotkuista Jarkolle, mutta puskut suuntautuivat ohi maalin. Lisäksi Tube pääsi kokeilemaan oikeaa jalkaansa rangaistusalueen rajalta ja pallohan meni komeasti maalin yli.

  Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Reippaan taivas synkkeni 57. minuutilla, kun Juuso Illikainen teki illikaiset eli maalin Reipasta vastaan täysin vaarattoman näköisestä tilanteesta. Tilanne alkoi, kun Kurenpoikien löysähkö löysä veto pomppi suoraan kohti Mikon syliä ja Reippaan pelaajat lähtivät hakemaan hyökkäysasemia. Seuraavalla vilkaisulla näkyikin pallo rangaistusalueella vapaana, Illikainen rynnimässä kohti palloa ja Mikko retkumassa kohti palloa. Selvää tietenkin on, että Illikainen ehti palloon ensimmäisenä pallo ja pienen tökkäyksen myötä pallo pyöri maaliviivan ylitse. Reipas ei kuitenkaan lannistunut ja yritti hyökätä urhoollisesti. Ensimmäinen mahdollisuus tasoittaa peli oli, kun Tuukka onnistui oikealta laidalta leikkaamaan keskelle, mutta vasemman jalan potku meni reilusti leveäksi. Myöhemmin Tomi pääsi ensin kokeilemaan oikeaa jalkaansa 25 metristä ja mokke joutui nyrkkeilemään tulisen vedon kulmapotkuksi. Hieman myöhemmin Tomi pääsi vielä puskemaan vapaana takatolpalta, mutta tälläkin kertaa pusku meni ohi maalista. Lopulta Reippaan kiri ei riittänyt ja peli päättyi Kurenpoikien voittoon.

  Reipas paransi otteita edellisestä pelistä Oulun Tarmoa vastaan, mutta vielä jäi naamaan paljon pestävää. Vaikka Reippaalla oli mahdollisuus nousta tasoihin, niin totuuden nimissä lopputuloksena 2 – 0 oli lähempänä kuin 1 – 1, sen verta usein pallo pyöri uhkaavasti Reippaan maalinedustalla. Kesän ensikosketus oikeaan nurmeen näkyi Reippaan pelissä. Syötöt eivät olleet tarpeeksi nopeita nurmialustalle ja ratkaisevissa haltuunotoissa pallo pomppi vielä tavanomaista enemmän. Reipas pelaa seuraavan kerran lauantaina 8. heinäkuuta kello 13, jolloin Reipas matkaa Haukiputaalle Kellon Työväen Urheilijoiden vieraaksi.