• Kirpaiseva tappio Oulun Tarmoa vastaan

  by  • June 27, 2017 • Divari, Otteluraportit

  Oulun Reipas – Oulun Tarmo 1 – 2 (1 – 1)

  Tilanne	Aika	Tekijä
  1 - 0	35’	Matias Itkonen	
  1 - 1	39’	Vastustaja x
  1 - 2  78'   Juuso Kumpulainen

  Oulun Reipas kohtasi 14.kesäkuuta Oulun Tarmon. Viime kaudella voitot päättyivät tasan, kun kevätkierroksella Reipas voitti 2 – 0 ja syyskierroksella Tarmo oli parempi lukemin 3 – 1. Tarmon alkukausi oli alkanut yskähdellen pistesarakkeen näyttäessä nollaa. Reipas puolestaan oli voittanut edellisellä kierroksella Oulunsalon Pallon selvin lukemin.

  Ensimmäinen puoliaika meni Reippaan lievässä hallinnassa. Reipas prässäsi useaan otteeseen hyvin koko joukkueella ja Tarmolla oli vaikeuksia pelin avaamisessa. Kuitenkin prässin pettäessä Tarmo pääsi avaamaan pitkillä syötöillä, jotka olivat myrkkyä Reippaan puolustukselle. Kriss pääsi jo alussa tekemään maalin, mutta maali hylättiin paitsiona. Hieman myöhemmin Jukka oli lähellä tehdä kauden komeimman, kun 35 metristä lähtenyt tykki kolahti pystypuuhun. Reipas siirtyi johtoon 35.minuutilla, kun Tuukan onnistui syöttää pallo rangaistusalueen rajalla vaanineelle Matiakselle. Matiaksen vasurista lähti ihme jenga, jonka leijasi maalivahdin yli takayläkulmaan ja Matias pääsi tuulettamaan ihan itse tekemäänsä maalia. Hyvä mieli kuitenkin hiipi Reippaan puseroon ja Tarmo tuli takaa. Tarmo tasoitti 39. minuutilla, kun takatolpalle huomaamatta hiipinyt tarmolainen pääsi puskemaan pallon Mikon näppien kautta maalin perukoille.

  Toisella puoliajalla Reipas unohti miten jalkapalloa pelataan ja tulos oli sen mukainen. Tarmo pääsi toistuvasti avaamaan rauhassa puolustuksesta pitkillä palloilla ja useimmiten pallo päätyi Tarmon hyökkääjän pudotuksesta pystyjuoksun tehneelle laitapuolustajalle. Reipas sai joitakin mylläköitä aikaiseksi Tarmon puolustusalueella, mutta Tarmon maalivahti ei joutunut torjumaan varmaan yhtäkään palloa toisella puoliajalla. Tarmon toinen maali tuli 78.minuutilla, kun matala keskitys oikealta löysi Juuso Kumpulaisen jalan maalivahdinalueen rajalta ja Kumpulaisella oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Reipas yritti vielä saada hengen päälle, mutta ilman tulosta ja Tarmo voitti pelin 2 – 1.

  Peli oli Reippaalle karu pudotus maan pinnalle. Tarmon pelaajat halusivat selvästi enemmän voittoa ja voittivat enemmän kaksinkamppailuja. Reippaan seuraava peli on keskiviikkona 28.kesäkuuta Pudasjärvelle, kun Reipas matkaa Kurenpoikien vieraaksi ja mäkäräisten syötäväksi.