• Voittoisa Kuusamon reissu

  by  • May 29, 2017 • Divari, Otteluraportit

  Pallokarhut – Oulun Reipas 0 – 3 (0 – 1)

  Tilanne	Aika	Tekijä
  0 - 1	40’	Kriss Kiongo	
  0 - 2	75’	Kriss Kiongo
  0 - 3  80'   Tuukka Järvenpää

  Oulun Reipas matkusti lauantaina 20.5.2017 kovakuntoisten Pallokarhujen vieraaksi Kuusamoon. PaKa tippui viime kauden päätteeksi Nelosesta, mutta nousi takaisin Neloseen piirin lottoarvonnan seurauksena. Uuden kauden PaKa oli aloittanut vauhdilla, kun olivat hakeneet vierasvoitot Oulunsalon Pallosta ja Jussin Pallosta. Reippaan kausi puolestaan oli alkanut mollivoittoisesti hävittyään pelit AS Moonia ja Haukiputaan palloa vastaan. Vaikka Reipas on viime vuosina ollut keskinäisissä peleissä niskan päällä, PaKa oli hienoinen suosikki peliin vahvan alkukautensa ansiosta.

  PaKa aloitti vauhdilla ja jo ensimmäisellä minuutilla Reippaan puolustus oli vaikeuksissa. Alkusokin jälkeen ja jalkojen verryttyä Reipas pääsi peliin mukaan ja otti pallon hallinnan itselleen. PaKa kuitenkin iski nopeasti vastaan ja keskitysten jälkeen pallo jäi useamman kerran inhottavasti pomppimaan rangaistusalueelle, mutta Reippaan puolustus pelasi uhrautuvasti eikä maalilla pelannut Mikko joutunut venymään parhaimpaansa. Parinkymmenen minuutin kohdalla reippaiden sydämet olivat kylmetä, kun topparina aloittanut Tube näytti lanaavan pakalaisen maanpintaan rangaistusalueella, mutta tuomarin linjana oli, ettei hipsuista vihelletä rangaistusalueella ja peli sai jatkua. Puoliajan lähetessä loppuaan Reipas pääsi kuskin pukille yhä paremmin. Tuukka oli lähellä viedä Reippaan johtoon 35. minuutin paikkeilla, mutta Reippaassakin pelannut mokke-Mikko kauhoi takayläkulmaan suuntautuneen vedon selvemmille vesille. Reipas siirtyi johtoon 40. minuutilla kulmapotkusta, kun maalin edustalle rynninyt Matias sai palloon osuman olkapäällänsä ja lopulta pallo pomppi Krissin kautta maalin perukoille.

  Toisen puoliajan alun Reipas oli purjeessa, kun PaKa pääsi painamaan kohti Reippaan maalia myötätuulen turvin. Lisäksi PaKa nosti karvaustansa ja Reippaalla oli suuria vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan. PaKa saikin hankittua useita vapaapotkuja ja Mikko joutuikin vaikeuksiin pariin otteeseen. Ensin pakalainen pääsi sohimaan takatolpalta palloa kohti maalia, mutta Mikko teki tuplatorjunnan ja sai lopulta potkaistua pallon päätyrajan ylitse. Toisella kertaa outo valoilmiö sokaisi Mikon hetkeksi kesken pallon lennon ja pallo pomppasi Mikon käsistä pakalaisen jalan kautta maalipotkuksi. Tosin oli Reippaallakin paikkansa. Ensin Toni pääsi läpiajoon ja vastakkain maalivahdin kanssa, mutta edeltävästä tilanteesta tuomittiin Reippaalle vapaapotku ja tilanne kuivui siihen. Kesken PaKan painostuksen Reipas onnistui kuitenkin pelaamaan pallon oikeaan laitaan vapaana olleelle Krissille. Kriss lähti etenemään, pieni harhautus rangaistusalueen rajalla ja tarkka potku etualakulmaan toppareiden jaloista vei Reippaan kahden maalin johtoon 75. peliminuutilla. Pian tämän jälkeen Reipas sai vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä ja pallon taakse asettui Tuukka. Tuukan veto kiermurteli yli muurin ja painui vastustamattomasti etuylänurkkaan ja tilanne oli 0 – 3 Reippaan hyväksi.

  Peliesitys oli Reippaan paras tällä kaudella. Reipas onnistui tukkimaan keskustan puolustaessaan ja puolustajat eivät joutuneet kilpajuoksusille hyökkääjien kanssa kovin usein. Lisäksi Reippaan vastahyökkäykset lähtivät nopeasti ja viimeistely oli tehokasta. Parannettavan varaa jäi kuitenkin edelleen syöttötyöskentelyyn ja vastustajan prässin purkamiseen. Seuraavan kerran Reippaan vihernutut kirmaavat viheriölle keskiviikkona 31.5. Pateniemen tekonurmella, kun Jussin Pallo isännöi Reipasta.