• OuRe – OPS-Akatemia 1-3 (1-1)

  by  • September 27, 2016 • Divari, Otteluraportit, Tiedotukset

  Reippaan kausi päättyi tappioon

  Tilanne	Aika	Tekijä
  0 - 1	22’	Joona Kutja	
  1 - 1	37’	Kriss Kiongo
  1 - 2	64’	Joona Kutja	
  1 - 3	76’	Akinwunmi Korede Dunmininu

  Oulun Reipas pelasi lauantaina kauden viimeisen ottelunsa OPS-Akatemiaa vastaan. Molemmat joukkueet olivat varmistaneet sarjapaikkansa, joten pelissä oli panoksena kunnia ja korkeampi sarjasijoitus. Kauden aiempi kohtaaminen oli päättynyt Reippaan voittoon.

  Reipas tuli peliin paremmalla jalalla ja oli alussa hallitsevampi osapuoli. Ensimmäinen Reippaan maalintekopaikka avautui Tuukalle, mutta 25 metristä lähtenyt veto ei aiheuttanut vaikeuksia Akatemian maalivahdille. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Väse pääsi nousemaan vasenta laitaa ja keskittämään vaarallisesti maalille, mutta maalivahti ehti palloon ennen Viktoria. Puoliajan edetessä Akatemia pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja 20 minuutilla Reippaan puolustus epäonnistui pitkän syötön katkaisemisessa ja Akatemian hyökkääjä pääsi läpiajoon, mutta maalissa pelannut Mikko vei pitemmän korren. Pian tämän jälkeen Akatemian Joona Kutja sai pallon Reippaan rangaistusalueen läheisyydessä. Kutja harhautteli ja piti Reippaan puolustajia pilkkanaan ennen kuin sijoitti pallon varmasti taka-alanurkkaan vieden Akatemian johtoon. Tämän jälkeen Akatemia oli hallitsevampi ja Reippaan pelinrakentelu oli suurissa vaikeuksissa Akatemian korkean prässin myötä. Kuitenkin 37. minuutilla Matias onnistui syöttämään Kriss vastakkain Akatemian topparin kanssa. Kriss viiletti topparin ohitse ja nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahdin aina maalin perukoille asti tasoittaen pelin. Puoliajan lopulla Akatemialla oli vielä erinomaiset mahdollisuudet mennä johtoon, mutta Akatemian pelaaja onnistui nostamaan pallon kahdesta metristä yli maalin ja rangaistusalueen rajalta lähtenyt veto osui tolppaan.

  Toinen puoliaika jatkui Akatemian hallitessa, mutta Reippaallakin oli omat paikkansa. 60 minuutin paikkeilla Reipas oli lähellä siirtyä johtoon, kun Jarkko puski Askon antaman vapaapotkun maaliin, mutta avustava oli nostanut lipun pystyyn paitsion merkiksi. 65 minuutilla Reipas koki oman Teplicen hetkensä (https://www.youtube.com/watch?v=kDNer39wqZY ajassa 2:30). Ensin Matiaksen onnistunut saksipotku 8 metristä maalivahtia kohti ja maalivahti onnistui vangitsemaan pallon. Heti tämän jälkeen maalivahti avasi pitkällä potkulla ja Reippaan puolustaja pääsi puskemaan palloa ilman häirintää. Pusku kuitenkin epäonnistui täysin ja pallo pomppasi jo maalin tehneen Kutjan jalkoihin. Kutja sai pallon muutaman pompun jälkeen haltuunsa ja pääsi murtautumaan rangaistusalueelle. Uudestaan varma sijoitus maalin perukoille ja Akatemia meni toistamiseen johtoon. Loppunumerot 1 – 3 syntyivät 76. minuutilla, kun keskialueen vapaapotkun jälkeen Akinwunmi Korede Dunmininu oli unohtunut takatolpalle vapaaksi ja hän pääsi vapaasti sijoittamaan pallon maalin perukoille.

  Peli päättyi siis 1 – 3 OPS-Akatemian voittoon. Pelistä todettakoon, että Akatemia ansaitsi voittonsa ja ilman huippupelin pelannutta Mikkoa lukemat olisivat voineet olla todella rumat. Toisaalta Reipas onnistui kuitenkin luomaan hyviä maalipaikkoja ja Reippaan pelaajien kertoman mukaan Jarkon tekemän maalin hylkääminen paitsiona on näin jälkikäteen pohdittuna kyseenalainen päätös. Peli ratkesi Tarmo-pelin tapaan Reippaan puolustuksessa tapahtuneisiin uinahduksiin.

  Pelin jälkeen Reipas vietti kauden päätössaunaillan. Parhaana maalintekijänä palkittiin Kriss, parhaan pelaajan palkinnon sai Asko ja kauden reippaimmaksi hetkeksi valittiin Mikko S:n maali PaKaa vastaan. Reipas vetää henkeä lokakuun ajan ja marraskuussa on tarkoitus aloittaa kauteen 2017 valmistautuminen. Lopuksi Oulun Reipas haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan, vastustajia ja jopa erotuomareita kuluneesta kaudesta.