• OuTa – OuRe 3-1 (1-0)

  by  • September 21, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reippaalle kylmäävä tappio

  Tilanne	Aika	Tekijä
  1 - 0	21'	Juuso Kumpulainen
  1 - 1	59'	Asko Hyttinen
  2 - 1	64'	Saku Hartikainen
  3 - 1	85'	Oma maali

  Oulun Reipas kohtasi pimenevässä ja koleassa maanantai-illassa Oulun Tarmon. Kauden aikaisempi kohtaaminen oli päättynyt Reippaan voittoon. Sarjanousijan ja -tippujan jo varmistuttua pelissä oli panoksena kolmas sija ja kunnia.

  Reippaan peli alkoi nihkeästi syöttöjen karkaillessa ties minne ja Tarmo oli pelin hallitsevampi osapuoli. Kuitenkin ensimmäinen vaaran paikka avautui Reippaalle, kun Tuukka sai prässättyä pois puolustajalta hyökkäysalueella, mutta kamppailu Tarmon maalivahdin kanssa päättyi maalivahdin voittoon. Tarmo hyökkäsi nopeasti ja Reippaan puolustus oli toistuvasti vaikeuksissa Tarmon pitkien avausten sekä matalien keskitysten kanssa. 21. minuutilla Tarmo sai vapaapotkun rangaistusalueen kulman tietämiltä. Vapaapotkun jälkeen pallo jäi pomppimaan maalivahdin alueelle ja lopulta Juuso Kumpulainen iski pallon ylänurkkaan vieden Tarmon johtoon. Reipas ei kuitenkaan masentunut ja seuraavalla minuutilla JP karkasi läpiajoon oikealta laidalta, mutta tällä kertaa maalivahti oli parempi. Hieman tämän jälkeen oli kentälle vaihdetun Krissin vuoro päästä läpiajoon, mutta toistamiseen maalivahti vei pitemmän korren. Reippaan puoliajan viimeinen paikka siunaantui Hainarille, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt veto meni niukasti ohi maalin. Tarmo oli lähellä lisätä johtoaan aivan puoliajan lopussa, kun 25 metristä lähtenyt laukaus kolahti ylärimaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja tauolle mentiin Tarmon johtaessa yhdellä maalilla.

  Toiselle puoliajalle Reipas tuli paremmalla jalalle ja otti pelin haltuunsa. Ensimmäisen kerran Reipas oli lähellä maalintekoa, kun Matias pomputti palloa 20 metrissä ja tulinen laukaus kolahti maalin ylärimaan. Reipas jatkoi painostusta ja 59. minuutilla Tarmon purku jäi puolittaiseksi ja ajautui Askon jalkaan. Asko laittoi laukaukseen voimaa ja paukautti pallon pompulla oikeaan alanurkkaan tasoittaen pelin. Heti tämän jälkeen Tarmon maalilla oli hässäkkää, mutta Tuukan sijoitus suuntautui ohi maalin. 65 minuutin tienoilla Tarmon hyökkääjä onnistui riistämään pallon Reippaan puolustajalta ja Tarmon pelaajan läpiajo päättyi jalkojen kolahdukseen rangaistusalueella, josta tuomittiin Tarmolle rangaistuspotku. Rangaistuspotkusta pallo pomppi Mikon käsien kautta maaliin ja Tarmo uudestaan johtoon. Vähän ajan kuluttua oli Jukan vuoro päästä kokeilemaan potkuaan 20 metristä, mutta pallo meni maalin ohi tolppaa nuollen. Reipas sai lisäpotkua takaa-ajoon, kun Tarmon pelaaja taklasi mulkkumaisesti Mikkoa rangaistusalueella ja sai toisen keltaisen kortin. Reipas onnistui luomaan painetta Tarmon rangaistusalueelle. 85 minuutilla Jarkko pääsi vapaasti syöttämään pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin maalin perukoille. Valitettavasti vastaan tullut maalivahti oli Mikko ja maali Reippaan oma maali, joten Tarmo siirtyi 3 – 1 johtoon. Tämän jälkeen peli lässähti ja Reipas ei onnistunut enää luomaan painetta Tarmon maalille. Peli päättyi Tarmon 3 – 1 voittoon.

  Lopputulos oli suuri pettymys Reippaalle, mutta jätetään juniorivalmentajille “oltais ansaittu enemmän” -selittelyt. Reipas pelasi tahmean alun jälkeen hyvin, mutta kolme uinahdusta puolustuksessa ja tehottomuus maalipaikoissa johtivat tappioon. Reipas pelaa seuraavan ja kauden viimeisen pelinsä tulevana lauantaina OPS-Akatemiaa vastaan. Reippaalla on vielä teoreettiset mahdollisuudet kolmanteen sijaan, mutta se vaatii Tarmon ja Kurenpoikien pistejakoa sekä KTU:n tappiota viimeisellä kierroksella.