• OuRe – FC Kurenpojat 1-0 (0-0)

  by  • September 13, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reipas sai oravannahan

  Tilanne	Aika	Teki
  1 - 0	66’	Hannu-Heikki Sirviö

  Oulun Reipas kohtasi lauantaina FC Kurenpojat Pudasjärveltä. Kurenpojat on aina ollut vaikea vastustaja Reippaalle ja edes Palloliiton tulospalvelusta ei löytynyt tietoa, milloin Reipas on viimeksi voittanut Kurenpojat. Reipas sai lopulta paikalle 16 pelaajaa ja Kurenpojat näytti saaneen saman verran.

  Pelin alussa Reipas hallitsi näennäisesti peliä Reippaan puolustajien pitäessä palloa hallussa omalla kenttäpuoliskolla. Kymmenen minuutin hieromisen jälkeen Reipas alkoi löytämään tilaan myös hyökkäysalueelta. Ensimmäinen maalipaikka siunaantui kymmenen minuutin pelin jälkeen tuttuun tapaan läpiajoon päässeelle Krissille, mutta Krissin nosto maalivahdin ylitse meni maalin ohi. Pian tämän jälkeen Asko pääsi kokeilemaan vasenta lapikastaan, mutta veto viuhui maalin ohi. Reipas hallitsi suurinta osaa ensimmäistä puoliaikaa ja lopulta lähimmäksi maalintekoa taisi päästä Tube, jonka veto/keskitys pomppi tolppaan asti. Hallinnasta ja tilasta huolimatta Reippaalla oli jälleen kerran vaikeuksia päästä tekopaikoille. Puoliajan lopussa Kurenpojat pääsivät peliin paremmin mukaan ja noin 40 minuutin kohdalla Kurenpoikien hyökkääjä pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Reippaan puolustus kesti. Aivan puoliajan lopussa Kurenpojat saivat vapaapotkun 25 metrin päästä Reippaan maalista. Kierteinen veto olikin upota etuyläkulmaan, mutta maalissa aloittanut Olli venyi parhaimpaansa ja onnistui ohjaamaan pallon päätyrajan ylitse. Puoliajalle mentiin ilman tehtyjä maaleja.

  Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä. Reipas piti palloa enemmän hallussa ja pääsi usein viimeiselle kolmannekselle asti, mutta pallon riistettyään Kurenpojat pelasivat pallon nopeasti hyökkääjille. Kurenpojat onnistuivat saamaan muutamia pahoja mylläköitä Reippaan rangaistusalueen rajalle, mutta tällä kertaa myös Kurenpojilta puuttui viimeinen silaus. Kun puoliaikaa oli pelattu 20 minuuttia Tuukka pääsi keskittämään nopean hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta laidalta. Kurenpoikien puolustajat keskittyivät pelaamaan palloa ja Reippaan pääpelin erikoisosaaja Mödeä ja lopulta pallo tippui Hainarille. Hainarin ensimmäinen yritys suoraan ilmasta kohdistui Kurenpoikien puolustajiin, mutta toisella yrittämällä Hainari pomputti pallon maaliin maalivahdin alueelta. Räkäinen maali räkäiseltä mieheltä. Maalin jälkeen Kurenpojat hakivat tasoitusta vimmatusti ja oli Reippaan vuoro iskeä vastaan. Parhaimmat paikat siunaantuivat Krissille läpiajoista, mutta vähemmän yllättäen Reipas ei onnistunut lisäämään johtoaan. Lisäajalla Kurenpojat saivat vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Pallo lähetettiin kierteisenä Reippaan maalinedustalle ja nähdäkseni ensimmäisenä palloon pääsi kurenpoika, mutta pusku kilpistyi maaliin vaihdettuun Mikkoon ja pallo jäi elämään rangaistusalueelle. Lopulta Reippaan puolustuksen onnistui putsata pallo rangaistusalueelta ja tuomari vihelsi pilliin pelin päättymisen merkiksi.

  Reipas onnistui katkaisemaan tappioputkensa ja pelaajien reaktioista näki, että voitto oli poikkeuksellisen makea. Voiton takana oli ennen kaikkea halu voittaa kaksinkamppailut ja välillä tunteet kävivät kuumina kummallakin puolella. Maalinteon lisäksi parantamisen varaa jäi kenttätasapainon säilyttämiseen. Kurenpoikien pitkät syötöt tuntuivat toisella puoliajalla napsahtavan joka kerta Kurenpoikien hyökkääjän jalkaan, jonka jälkeen Reippaan puolustuksella olikin kiire. Voiton myötä varmistui Reippaan säilyminen Nelosessa ja PaKan tippuminen Vitoseen. Kisa kolmannesta sijasta jatkuu maanantaina 19.9. Rajakylän Talvikkipuistossa, kun Oulun Reipas kohtaa vieraspelissä Oulun Tarmon.