• OuRe – JuPa 1-6 (1-2)

  by  • August 31, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reipas hävisi toistamiseen

  Tilanne Aika	Tekijä
  0 - 1	2’	Mikko Viitajylhä
  0 - 2 	28’	Mikko Viitajylhä
  1 - 2	29’	Matias Itkonen
  1 - 3	47’	Atte Luukinen
  1 - 4	49’	Riku Karppinen
  1 - 5	83’	Riku Karppinen
  1 - 6	87’	Oma maali

  Oulun Reipas kohtasi lauantaina 27.8. Jussin Pallon Raatin tekonurmella. Kevätkierroksen peli päättyi JuPan selkeään 3 – 0 voittoon Castrenissa, mutta Reipas sai tällä kertaa paikalle 17 pelaajaa ja pienemmän kentän myötä Reipas-leiri oli toiveikas ottelun alla. Otteluun toi lisämausteen myrskyvaroitus ja voimakas tuuli vaikeutti pallon lentoradan arviointia.

  Reipas kunnioitti perinteitänsä tällä kertaa ja aloitti ottelun pehmeästi. Jo toisella minuutilla Reippaan puolustus joutui antautumaan, kun JuPan hyökkääjä pääsi ottamaan pitkän laakapallon haltuun Reippaan rangaistusalueella ja pienen siirron jälkeen Mikko Viitajylhä pääsi vastakkain maalissa pelanneen Ollin kanssa ja Viitajylhä sijoitti pallon varmasti maalin perukoille. Peli jatkui JuPan hallinnassa ja Olli useita kertoja torjumaan tulisia laukauksia. Toinen maali sai alkunsa, kun JuPan keskikenttäpelaaja toi pallon vahvasti ylös välittämättä Reippaan pelaajien jaloille koputtelimisesta ja repimisistä onnistuen vapauttamaan Viitajylhän 30 metrissä. Viitajylhä otti tyhjät pois ja kova laukaus upposi oikeaan alakulmaan Ollin sormien kautta. Reipas ei kuitenkaan masentunut ja vastasi maaliin ottamalla pelin haltuunsa. Reipas onnistuikin kaventamaan luvut 1 – 2, kun Möden alakierteinen keskitys teki tepposet JuPan maalivahdille ja maalivahti epäonnistui pallon nyrkkeilyssä ja pallo lähti pomppimaan kohti JuPan maalia. Lopulta avustava erotuomari näki ylittäneen kokonaan maalirajan maalivahdin yrittämisestä huolimatta ja Reipas sai kavennuksensa. Tuliko maali epäonnisesta kömmähdyksestä vai Matiaksen peliälyn, sijoittumisen ja salaman nopeiden refleksien ansiosta, jää saunaillan selvitettäväksi, mutta maali kuitenkin merkittiin Matiakselle. Reipas onnistuikin hallitsemaan peliä ensimmäisen puoliajan loppuun, mutta Askon viuhuvasta vedosta ja Matiaksen läpiajosta huolimatta lukemat säilyivät 1 – 2 tauolle asti.

  Kylmäkö lie hiipi Reippaan kinttuihin, mutta Reipas menetti otteen pelistä ja JuPa teki kaksi salamamaalia toisen puoliajan alkuun. 1 – 3 maalissa Olli ei onnistunut vangitsemaan palloa ja Atte Luukinen sijoitti pallon pienestä kulmasta maaliin Reippaan puolustajien estelyistä huolimatta. Reippaan puolustus ei tiivistynyt vieläkään ja Riku Karppinen pääsi tälläämään pallon 20 metristä vasempaan yläkulmaan. Reipas pystyi kohentamaan peliään, mutta pallon hallinta säilyi JuPalla ja Reipas sai parhaat paikkansa vastahyökkäyksistä. Maalintekoyritykset olivat kuitenkin ponnettomia ja JuPan maalivahdin ei tarvinnut venyä parhaimpaansa. Ajan kuluessa reippaiden jalat alkoivat ja kavennusta yrittäessä Reippaan puolustuslinjan selustaan syntyi tilaa. JuPan maalivahdin pitkät avaukset olivat myrkkyä Reippaalle ja JuPa siirtyi 1 – 5 johtoon Riku Karppisen sijoittaessa pallon rangaistuspotkupisteen tienoilta maalin perukoille. Loppunumerot tulivat, kun Reippaan puolustaja epäonnistui keskityksen katkaisussa ja pallo pomppi omaan maaliin.

  Lukemat olivat selvät ja JuPa oli tänä vuonna selkeästi parempi kahdesta joukkueesta. Reipas epäonnistui virittämään itsensä pelin tuoksinaan ja peliä kuvaakin hyvin se, ettei ottelussa jaettu yhtään varoitusta. Reippaan onkin kaivettava itsestään esille kovuutta ja taistelutahtoa, jotta pistetili karttuisi jatkossakin. Seuraavan pelin Reipas pelaa lauantaina 3. syyskuuta, kun Reipas matkaa Kellon postimerkille kohtaamaan Kellon Työväen Urheilijat.