• FC PaKa – OuRe 2-3 (1-1)

  by  • August 16, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reippaalle maukas voitto Kuusamosta

  Tilanne	Aika 	Tekijä
  0 - 1	5’	Kriss Kiongo
  1 - 1	37’	Daniel Pohtila
  2 - 1	49’	Ville Karjalainen
  2 - 2	81’	Matias Itkonen
  2 - 3	90’	Mikko Salmensalo

  Oulun Reipas matkasi lauantaina Kuusamoon Pallokarhujen vieraaksi. Kovana kotijoukkueena tunnettu PaKa oli kerännyt seitsemästä pelistä kolme pistettä Reippaan saldon ollessa seitsemän peliä ja yhdeksän pistettä. Lisämielenkiintoa ja mielekkyyttä pelaamiseen toi Kuusamon keskuskentän uusittu kumirouheinen tekonurmi.

  Reippaan oli tarkoitus aloittaa peli varmasti riskejä ja aikaista takaiskumaalia välttäen, mutta Reipas saikin vauhdikkaan alun. Oman alueen pallonriiston jälkeen pallo pelattiin nopeasti Tuukalle vasempaan laitaan. Tuukka leikkasi keskelle ja lähetti pitkän syötön Krissille. Kriss ehti jälleen kerran nopeudellaan ensimmäisenä palloon ja siirsi rangaistusalueen rajalta pallon ensimmäisellä kosketuksella maaliin ohi vastaantulleen maalivahdin. Tämän jälkeen Reipas jatkoi pallonhallintaa ja pallo liikkui ajoittain kauniisti alakerrassa. PaKa kuitenkin iski nopeasti vastaan ja aiheutti useita vaaratilanteita Ollin vartioimalle maalille. Olli joutuikin venymään parhaimpaansa noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun kierteinen vapaapotku oli lähellä upota takakulmaan. Kuva torjunnasta löytyy Koillissanomien artikkelista. PaKa onnistui tasoittamaan pelin 39. minuutilla, kun Kosti Mäyrän antama kulmapotku löysi Daniel Pohtilan pään etutolpalta ja pusku pomppi Ollin käsien kautta maalin sisälle. Puoliajan lopulla Reippaalla oli vielä mahdollisuuksia siirtyä uudestaan johtoon. PaKan maalivahti epäonnistui purussa ja pallo ajautui JP:lle kolmeenkymmeneen metriin. Maalivahdin vielä seikkaillessa JP yritti maalintekoa, mutta potkusta puuttui viimeinen silaus ja maalivahti ehti torjumaan pallon vaarattomammille vesille. Lisäksi Jukan onnistui harhautusten jälkeen syöttää Jussille hyvään paikkaan rangaistusalueella, mutta Jussin sijoitusyritys jäi löysäksi ja päätyi maalivahdin syliin.

  Tauon aikana Reippaan pelaajien jalat jäivät koppiin ja toisen puoliajan alku oli PaKan. PaKa siirtyi 49. minuutilla johtoon, kun Ville Karjalainen sai pari metriä tilaa Reippaan rangaistusalueella ja puski pallon oikeaan yläkulmaan laadukkaan keskityksen päätteeksi. Reippaalla oli vaikeuksia päästä peliin mukaan ja pitkän aikaa PaKa oli hallitsevana osapuolena pelissä. 70. minuutin paikkeilla nähtiin ikävä tilanne, kun Rukalla leireilleen Matiaksen jalka nousi nuoruuden korkeuksiin ja osui PaKan pelaajaa naamaan keskialueella. Tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä ja osuman saanut pelaaja pystyi kävelemään hiukan huilattuaan maan pinnalla. Ihmeen kaupalla Matias ei saanut tilanteesta illan toista keltaista korttia. Tämän tilanteen jälkeen Reipas pääsi pelissä ajajan pukille. JP pääsi kokeilemaan toistamiseen pallon potkaisemista tyhjään maaliin 30 metristä, mutta pallo kilpistyi tällä kertaa PaKan puolustajiin. Reipas onnistui tasoittamaan pelin 81. minuutilla kulmapotkusta, kun ottelun hahmoksi noussut Matias survoi pallon maaliin huonommalla jalallaan maalinedusruuhkasta. Voittomaalin teki Mikko 90. minuutilla ohitettuaan ensin kolme pakalaista rangaistusalueen reunalla ja sijoitettuaan pallon takatolpan kautta maalin perukoille. PaKa ei ollut kuitenkaan vielä lyöty, mutta lisäajalla annetut kolme kulmaa päätyivät kaikki etutolpalle, jonka Reipas oli tällä kertaa miehittänyt ensimmäisestä päästetystä maalista viisastuttuaan.

  Voitto oli Reippaalle maukas, mutta peli olisi voinut päättyä toisinkin. Matiaksen kentältä poisto ei ollut kaukana ja tilannetta voidaankin pitää pelin käännekohtana. Vaikutti siltä, että pakalaiset järkyttyivät tapahtuneesta ja PaKan pelaaminen meni sekaisin. Toisaalta pelin lähetessä loppua näytti siltä, että PaKan keskikenttäpelaajilta loppui puhti jaloista ja Reipas pääsi sen myötä iskemään lopussa vaarallisesti. Reipas on luonnollisesti tyytyväinen voittoon matkapelistä, mutta parannettavaa jäi. Reipas menetti pallon usein ja helposti hyökkäysalueella, jonka jälkeen Reippaan puolustajat olivatkin kiipelissä nopeiden suoraviivaisten hyökkäysten kanssa. Jos kenttätasapainoa ei saada kuntoon seuraavissa peleissä niin Reipas joutunee onkimaan pallon verkoista monta kertaa. Seuraavan Oulun Reippaan peli on torstaina 18.8. klo 18.45 Haukiputaan urheilukentällä, jolloin HauPa isännöi vihernuttuja.