• OPS-Akatemia – OuRe 1-2 (0-1)

  by  • July 28, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reipas palasi tauolta voitokkaana

  Tilanne	Aika	Tekijä
  0 - 1	27'	Asko Hyttinen
  1 - 1	48'	Valtteri Tikkanen
  1 - 2	52'	Kriss Kiongo

  Oulun Reipas kohtasi keskiviikkona viime vuonna Kolmosessa pelanneen OPS-Akatemian. Akatemia oli kerännyt kuudesta pelistä seitsemän pistettä ja Reipas oli saalistanut kuusi pistettä, joten odotettavissa oli tiukka taisto. Lisäksi peli oli ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä eli kentällä juoksi paljon toisilleen tuntemattomia pelaajia, joka teki pelistä entistä mielenkiintoisemman.

  Peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Akatemia onnistui luomaan enemmän vaaran paikkoja. Jo kolmannella minuutilla opsilainen pääsi kokeilemaan 25 metristä, mutta veto painui vaarattomasti ohi maalin. Yhdeksännellä minuutilla Akatemian vastahyökkäys saattoi Reippaan puolustuksen sekasortoon, mutta maalissa aloittanut Olli ei joutunut vielä puuttumaan peliin. Reipas sai 14 minuutilla erinomaisen tilanteen, kun Matias revittiin kumoon rangaistusalueella ja Reippaalle vihellettiin rangaistuspotku. Pallon asetteli pisteelle tälläkin kertaa Aki, mutta Akatemian maalissa pelannut Jussi Seppä oli tällä kertaa Akia ovelampi ja torjui pallon vasemmasta alakulmasta. Seuraavassa hyökkäyksessä Akatemia onnistui saamaan pallon maaliin asti. Tuomari kävi kuitenkin tarkistamassa tilanteen avustavalta erotuomarilta ja lopulta tilanne tuomittiin paitsioksi. 26. minuutilla Reipas sai 30 metristä vapaapotkun ja pallon taakse asettui Asko. Tulinen ja kierteinen laukaus takaylänurkkaan yllätti Akatemian maalivahdin ja Reipas siirtyi yhden maalin johtoon. 32. minuutilla Akatemian onnistui riistämään pallon keskialueella ja vastahyökkäyksen päätteeksi Akatemian pelaaja onnistui vielä kahden metrin päästä nostamaan pallon yli tyhjän maalin. Pian tämän jälkeen Akatemia onnistui toistamiseen toimittamaan pallon verkon perukoille ja tälläkin kertaa maali hylättiin paitsiona. Reipas oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon 45. minuutilla, kun Tuukan lapikas heilahti 30 metrissä ja Seppä joutui torjumaan pallon yläkulmasta. Ensimmäisellä puoliajalla Akatemia oli selvästi nälkäisempi joukkue ja Ollin huippupeli maalilla esti Akatemian tasoituksen.

  Toinen puoliaika alkoi Akatemian hallinnassa. Akatemialle tuomittiin rangaistuspotku 47. minuutilla, kun Akatemian hyökkääjä onnistui harhautuksissaan ja Janne potkaisi pelaajan kumoon rangaistusalueella. Valtteri Tikkanen onnistui harhauttamaan maaliin vaihdetun Mikon oikeaan laitaan ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan tasoittaen pelin. Reipas ei jäänyt kuitenkaan surkuttelemaan tilannetta, vaan 52. minuutilla Matiaksen nappisyöttö vapautti Krissin läpiajoon. Kriss onnistui ohittamaan vastaan tulleen maalivahdin ja lopulta sijoitti pallon lähietäisyydeltä maaliin vieden Reippaan uudestaan johtoon. Pelin juoni oli tämän jälkeen, että Akatemia hallitsi palloa Reippaan panostaessa vastahyökkäyksiin. 66. minuutilla pallo ajautui maalialueen kulmalla maleksineelle Tuukalle, mutta sijoitus epäonnistui ja meni ohi etutolpasta. Pian tämän jälkeen Akatemian laitahyökkääjä onnistui harhauttelemaan itsensä vetopaikkaan rangaistusalueen rajalle, mutta maanuoliainen painui takatolpan ohi. 77. minuutilla Hainarin katkon jälkeen Kriss pääsi uudestaan vastakkain maalivahdin kanssa, mutta tällä kertaa Krissin sijoitus vieri ohi maalin. Heti tämän jälkeen Kriss sai pedattua Vellulle laukaisupaikan, mutta tälläkin kertaa laukaus kiersi kauas maalista. Akatemia onnistui toimittamaan pallon uudestaan maaliin 82. minuutilla, mutta maali hylättiin taas paitsiomaalina pienten epäselvyyksien jälkeen. Lisäajalla Akatemian tasoitus oli todella lähellä, kun kulman sekavassa jälkitilanteessa pallo pomppasi jo tolppaan, mutta lopulta Mikko sai vangittua pallon käsiinsä.

  Pelitapahtumiin nähden Reippaan voittoa voidaan pitää hienoisen onnekkaana. OPS-Akatemian nuoret pelaajat onnistuivat luomaan toistuvasti painetta laitojen kautta, mutta tällä kertaa oli Akatemian vuoro epäonnistua ratkaisevissa syötöissä. Lisäksi lämmin ilma vaikutti Reippaan pelaajiin paljon enemmän jalkojen kramppaillessa, mutta pelissä pidetyt juomatauot sekä Reippaan ylläpitämä vaihtoruletti antoi reippaille tarpeeksi puhtia pelin voittamiseen. Seuraavan kerran Reipas pelaa lauantaina 13.8., kun Oulun Reipas matkustaa Kuusamon uusitulle tekonurmelle Pallokarhujen vieraaksi.