• OuRe – OuTa 2-0 (2-0)

  by  • June 21, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reipas katkaisi tappioputkensa

  Tilanne	 Aika	 Tekijä
  1 - 0	 11’	 Aki Käyrä (rp)
  2 - 0	 45’	 Aki Käyrä (rp)

  Oulun Reipas kohtasi kevätkauden päätöspelissä Raatin tekonurmella sarjanousija Oulun Tarmon. Reippaalla oli pelissä kasvojen pesun paikka, kun kolmessa aiemmassa pelissä Reipas oli nollattu täysin. Tarmo puolestaan oli esittänyt miehekkäitä otteita viime aikoina pelaamalla Jussin Pallon kanssa tasan ja pitämällä HauPan varpaisillaan viime minuuteille asti.

  Peli alkoi Tarmon hallinnassa ja pallo jäi useasti pomppimaan vaarallisen oloisesti Reippaan rangaistusalueelle. Tällä kertaa Reippaan puolustajat kuitenkin ehtivät joko blokkaamaan tarmolaisten sutaisut tai purkamaan tilanteen eikä maalissa pelannut Olli joutunut venymään parhaimpaansa. Reipas sai hankittua rangaistuspotkun, kun Juhon potku osui Tarmon puolustajan koholla olleeseen käteen. Rangaistuspotkua asettui ampumaan Aki ja tolppa vain kilahti, kun Akin millintarkka sijoitus upposi vasempaan alakulmaan ja Reipas siirtyi 1 – 0 johtoon 11. minuutilla. Tämän jälkeenkin Tarmo jatkoi painostusta, mutta läpisyötöt ajautuivat joko Ollille tai päätyrajan yli ja kaukolaukaukset suuntautuivat kauas maalista. Ensimmäisen puoliajan lopulla Reipas sai vapaapotkun kolmestakymmenestä metristä. Vapaapotku pomppi pelaajien kautta Tarmon maalivahdille, mutta Matiaksen diesel hirtti päälle ja Matias töytäisi maalivahtia pallon säilyen maalivahdin käsissä. Maalivahti tulistui ja samantien löi Matiasta kylkeen. Lopputuloksena Tarmon maalivahdille keltainen kortti ja pallo uudestaan rangaistuspotkupisteelle. Tarmon pelaajat eivät meinanneet sulattaa ratkaisua, koska tuomari oli soveltanut hyötyä tilanteessa. Ratkaisu ei muuttunut ja Aki pääsi toistamiseen asettelemaan palloa. Sijoitus suuntautui tälläkin kertaa vasempaan alanurkkaan ja maalivahdin sormien kautta pallo löysikin tiensä maalin perukoille. 2 – 0 Reippaalle ja tässä tilanteessa mentiin tauolle.

  Toisen puoliajan juoni oli selvä, Tarmo haki vimmatusti kavennusta ja Reipas keskittyi puolustamiseen sekä vastahyökkäyksiin. Puoliajan alussa Tarmolla olikin hyvä kaventaa vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta takatolpalle unohtunut tarmolainen epäonnistui sijoituksessaan täysin. Reippaan tiiviin puolustuksen takia Tarmo joutui hakemaan ratkaisuja keskityksillä, mutta maaliin vaihdetun Mikon johdolla Reippaan maali säilyi koskemattomana. Tarmon hakiessa maalia epätoivoisesti Reippaalle avautui useita erittäin hyviä vastahyökkäyksiä, mutta ratkaisut väsymyksen painaessa päälle Reippaan ratkaisut viimeisellä kolmanneksella olivat usein turhauttavia. Toisella puoliajalla ei siis nähty maaleja ja peli päättyi Reippaan 2 – 0 voittoon.

  Reippaan voiton avain oli parantunut asenne. Vastustaja ei saanut tällä kertaa mitään ilmaiseksi kentällä. Parannettavaa jäi kuitenkin erityisesti hyökkäysalueelle ja onkin kuvaavaa, että Reipas on pelannut neljä peliä ilman pelitilannemaalia. Reipas lomailee kesäkuun lopun ja jatkaa harjoituksiaan heinäkuussa. Seuraava Reippaan peli 27. heinäkuuta tällä hetkellä pottupeltoa muistuttavalla Heinäpään 4 kentällä, jolloin vastaan asettuu viime vuonna Kolmosessa pelannut OPS-Akatemia.