• FC Kurenpojat – OuRe 2-0 (1-0)

  by  • June 13, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reipas jäi jälleen nollille

  Tilanne	Aika	Tekijä
  1 - 0	38’	Juuso Illikainen
  2 - 0	81’ 	Yasir Modareszadeh

  Oulun Reipas matkasi torstaina 9. kesäkuuta Pudasjärvelle FC Kurenpoikien vieraaksi. Pudasjärvi on pitkään ollut Reippaalle vaikea paikka pelata. Syiksi on esitetty fanaattisesta kotiyleisöstä, matkapelistä ja mäkäräisistä aina salaliittoteoreetikkojen syytöksiin. Tällä kertaa peli ei kuitenkaan kaatunut ainakaan matkaan lähteneiden pelaajien määrään, koska Reipas sai matkaan ennätykselliset 19 pelaajaa.

  Peli alkoi Reippaan hienoisella hallinnalla, mutta hallinta tapahtui omalla kenttäpuoliskolla. Pelin ensimmäiset vaaralliset paikat tulivatkin Kurenpojille, mutta vedot kohdistuivat joko maalivahtia päin tai suuntautuivat ohi maalista. Lopulta Reipaskin sai luotua maalipaikkoja, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta ja heikoista ratkaisuista johtuen Kurenpoikien maalivahti ei joutunut montaa kertaa venymään torjuntoihin. Kurenpojat siirtyivät 38. minuutilla 1 – 0 johtoon, kun Juuso Illikainen ryntäsi pitkän pallon perään ja ehti palloon ennen vastaan tullutta Reippaan maalivahtia. Pieni siirto sivulle, onnistunut ohitus ja Illikainen sijoitti pallon varmasti maalipuiden väliin.

  Toiselle puoliajalle Kurenpojat tiivisti puolustustaan ja Reipas ei kyennyt murtautumaan pitkään aikaan edes osittaisiin tilanteisiin. Kurenpojat saivat luotua hieman painetta Reippaan päähän, mutta vasta Reippaan siirtyessä kolmeen puolustajaan. Kurenpojat siirtyivät 2 – 0 johtoon, kun vastahyökkäyksestä Yasir Modareszadeh pääsi törkkäämään pallon Reippaan maaliverkkoon. Reipas oli lähellä kaventaa tilannetta, kun Kriss pääsi oikealta laidalta vastakkain vastaan tulleen maalivahdin kanssa. Hallittu nosto näytti jo uppoavan maalin perukoille, mutta Kurenpoikien puolustaja ehti palloon ennen maaliviivaa ja ohjasi pallon maalin ohi.

  Jälkikäteen voi todeta, että pelin lopputulos oli oikeutettu. Reippaan ratkaisut jättivät taasen liian monta kertaa toivomisen varaa viimeisellä kolmanneksella ja Reipas onnistui vastaamaan Kurenpoikien fyysiseen peliin vain ajoittain. Reippaan pelaajien täytyy olla hieman kovempia ja juonikkaampia ensi lauantaina, kun Reipas kohtaa Oulun Tarmon Raatin tekonurmella kevätkauden viimeisessä pelissä.