• JuPa – OuRe 4-0 (0-0)

  by  • June 6, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reipas pehmeni lämpimässä kelissä

  Tilanne 	Aika	Tekijä
  1-0		63’	Riku Karppinen
  2-0		77’	Mikko Viitajylhä
  3-0		78’	Tuomas Kuivamäki
  4-0		83’	Tuomas Kuivamäki

  Oulun Reipas kohtasi lauantaina 28.5. iltapelissä sarjanousija Jussin Pallon Castrenin tekonurmella. Ajankohdasta huolimatta Reipas sai lopulta paikan päälle 16 pelaajaa.

  Ottelun alusta oli selvää, että JuPa oli pelissä hallitsevampi osapuoli. Jupalaisten liikkuvuus aiheuttikin heti alusta asti Reippaan puolustukselle kiirettä. Reipas yritti puolustaa tiiviisti, mutta kentän leveys aiheutti Reippaan pelaajia ongelmia eikä keskialueen sumputtaminen onnistunut yhtä hyvin kuin HauPa-pelissä. JuPan maali oli lähellä noin 20 minuutin paikkeilla, kun 30 metristä lähtenyt laukaus pamahti Reippaan maalin poikkipuuhun ja siitä maalissa pelanneen Ollin selkään, mutta Reippaan maali säilyi ensimmäisen puoliajan koskemattomana. Reippaan parhaat paikat siunaantuivat tällä kertaa Jukalle, mutta ensimmäinen veto viuhui tolppaa nuollen ohi ja toisella yrittämällä JuPan maalivahti onnistui torjumaan pallon etualakulmasta. Tauolle mentiin siis maalittomassa tilanteessa.

  Toinen puoliaika jatkui JuPan hallinnassa. Reippaan pelaajien väsyessä Reippaan puolustukseen alkoi syntymään rakoja entistä useammin. Lopulta JuPa onnistui rikkomaan kuparisen 63. minuutilla, kun Riku Karppinen pääsi vastakkain maaliin vaihdetun Mikon kanssa ja pallo pomppi tolpan kautta maaliin vieden JuPan 1-0 johtoon. 2-0 syntyi 77. minuutilla, kun Mikko joutui tällä kertaa vastakkain Mikko Viitajylhän kanssa ja pallo meni taas tolpan kautta maaliin. Johto kasvoi kolmeen maaliin 78. minuutilla, kun keskitystilanteessa Tuomas Kuivamäki oli jäänyt yksin rangaistuspisteelle ja veto painui Mikon käsien kautta maaliin. Lopputulos 4-0 syntyi 83. minuutilla, kun Kuivamäki onnistui uudestaan tällä kertaa puskemalla pallon Reippaan maalin ylänurkkaan.

  Vaikka pelin voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, Reippaan pelaajien ei tarvi painaa päätään kumaraan. Jokainen pelaaja yritti loppuun asti, mutta lämmin ilma ja liikkuvampi vastustaja vain olivat liikaa. Tosin täytyy todeta, että ei JuPa voittanut peliä pelkästään paremman kunnon takia. JuPa ei turhautunut Reippaan alun tiiviiseen puolustukseen vaan malttoivat liikuttaa palloa hakiessaan ratkaisevaa syöttöä. Oulun Reipas pelaa seuraavan ottelunsa 9. kesäkuuta Pudasjärvellä, jolloin vastaan asettuu FC Kurenpojat ja mahdollisestii satamäärin mäkäräisiä.