• OuRe – HauPa 0-3 (0-0)

  by  • May 25, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Reippaan taistelu ei riittänyt

  Tilanne	Aika	Tekijä
  0 – 1	46'	Dritan Stafsula
  0 – 2	54'	Petri Kuokkanen
  0 – 3	74'	Aleksi Saromaa

  Oulun Reipas kohtasi sunnuntaina Haukiputaan Pallon Raatin tekonurmella. Tällä kertaa Reipas oli peliin lähdettäessä selkeä altavastaaja, koska HauPa oli voittanut kevään harjoitusottelun 7 – 0 ja HauPan pelaajalista vilisee korkeammilla sarjatasoilla pelanneita pelaajia. Reippaan urakkaa ei helpottanut sekään, että erinäisten syiden takia Reippaalla oli vaihtopenkillä vain yksi pelikuntoinen pelaaja, kun HauPalla vaihdossa oli viisi pelaajaa.

  Pelin juoni oli selvä alusta lähtien, HauPa hallitsi ja piti palloa, kun Reipas puolusti tiiviisti ja panosti nopeisiin vastaiskuihin. Varsinkin alussa Reippaan puolustus oli helisemässä, kun HauPan pitkät puolenvaihdot pitivät Reippaan puolustajat kiireisinä. Kun se ei tuottanut tulosta HauPa alkoi hakea tulosta lyhyillä syötöillä, mutta viimeisellä kolmanneksella HauPan hyökkäykset pysähtyivät Reippaan tiukkaan puolustukseen. Tilan puuttuminen turhautti ainakin erästä haupalaista ja hän päättikin, ainakin vihrein lasein katsottuna, filmata rangaistusalueella toivoen rangaistuspotkua. Filmaus ei tuottanut rangaistuspotkua eikä varoitusta kyseiselle pelaajalle, Reippaan pelaajat tosin kuumenivat hetkeksi tilanteen johdosta. Muutamia puolittaisia paikkoja HauPa toki sai, mutta ne joko suuntautuivat ohi maalista tai maalissa pelannut Olli torjui ne ongelmitta. Reippaan parhaat paikat ei niin yllättäen siunaantuivat Krissille vastahyökkäyksistä, mutta HauPan maalivahti ei joutunut venymään torjuntoihin. Tauolle mentiin tilanteen ollessa 0 – 0.

  Toinen puoliaika alkoi murheellisesti, kun 46. minuutilla HauPa siirtyi johtoon 0 – 1 johtoon. Tilanteessa pitkä syöttö saavutti Reippaan toppareiden välissä olleen Dritan Stafsulan rangaistusalueen rajalla. Stafsula onnistui ohittamaan vastaan tulleen Ollin yhdellä kosketuksella ja lopulta sijoittamaan pallon verkkoon pienestä kulmasta. HauPan toinen maali syntyi, kun Reippaan kulmapotkun jälkeen HauPa sai purettua pallon keskialueelle. Reippaan puolustaja ei ehtinyt palloon, vaan Petri Kuokkanen kirmasi läpiajoon puolesta kentästä. Reippaan puolustaja kuitenkin saavutti Kuokkasen rangaistusalueen rajalla, mutta Kuokkasen onnistunut harhautus ja sijoitus alanurkkaan siirsi HauPan 0 – 2 johtoon 54. minuutilla. HauPan kolmas maali syntyi, kun Dritan Stafsula pääsi kokeilemaan vasemman jalan potkuansa vapaapotkusta 20 metrin päästä Reippaan maalista. Kierteinen pallo leijaili muurin yli alanurkkaa kohden, mutta Olli onnistui torjumaan vedon. Valitettavasti pallo jäi pomppimaan maalin eteen ja Aleksi Saromaa törkkäsi pallon verkon perukoille.

  Selkeästä tappiosta huolimatta Reipas voi olla tyytyväinen esitykseensä. Kaikilla pelaajilla oli asenne kunnossa ja Reipas voittikin kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla. Lämmin sää ja vaihtopelaajien vähyys johtivat kuitenkin siihen, että ottelun edetessä Reippaan pelaajien jalat tulivat yhä raskaammiksi ja toisen maalin jälkeen pelin voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Kunhan Reippaan pelaajien asenne säilyy samana, tulee vastustajilla olemaan tukalat paikat. Seuraava Reippaan peli pelataan lauantaina 28. toukokuuta Castrenilla, kun vastaan asettuu sarjanousija Jussin Pallo.